År hit och dit

Vi söker jobb åt Luis för fulla muggar, det går lite halvsegt framåt. Trots det überbra CV som jag skrev åt honom! Har på känn att det kommer hända något inom en snar framtid dock, håller alla tummar och tår.

Så allt är som vanligt! Vi har gjort några små utflykter. En väldigt trevlig var till Long Beach. Packade lite pastasallad och vin till en mysig picnic som vi hade i hamnen. Utsikten bestod bla utav Queen Mary II, ett pampigt och hemsökt skepp. Hade gärna gått på en spök-tur, men det var ganska dyrt och det fanns ingen garanti att vi skulle få se något utöver det vanliga 😉 Long Beach är väldigt nyrenoverat och snyggt, men som i de flesta områdena här är gettot inte alls långt borta.. Ned mot Long Beach ligger de värsta gettona i LA, vilket märktes ganska så rejält när vi åkte tåget dit. På väldigt många utav stationerna kryllade det med poliser som arresterade, först och främst, afro-Americans. Överallt. Läskiga typer som klev på tåget osv osv.. Men det är rätt spännande att ha sett det faktiskt.

Det är födelsedagar till höger och vänster nu runt den här tiden.. Alltid ”någon kompis kompis” som har en födelsedagsfest. Vi har dock hoppat över det mesta men 50% av barnen i Luis familj (2st) fyller år 9 – och 10 februari så de har vi firat. Luis lillebror, Rafael, hade vi en överraskningsfest för. Vi mosade in hans kompisar i ett litet rum och en annan vän hade i uppdrag att leda hem R efter skolan. Det var rätt kul faktiskt, att umgås med 12st 17/18-åringar, kände mig ung på nytt! Rebecca, Luis äldsta syster fyllde 30år igår. Det ska vi fira ikväll med en 3-rätters middag hemma hos oss. Luis, Rebecca, Aurora och the Master chef (moi). Eftersom A är vegetarian/ i vissa fall vegan så blir allt utom desserten vegan-vänligt. Till förrätt blir den en liten soppa av gröna ärtor och ett par andra vänligt i slängda grönsaker. Stänker nog i lite vitt vin och toppar med creme fraiche. Håller på och gör vitlöks-brödpinnar i ugnen just nu. Huvudrätten blir en indisk gryta med couscous och en nice sallad. Efterrätten kommer bestå av en bär-och limepaj. Får se hur det slutar! Bilder kommer.

Nej nu ska jag börja förbereda lite, ska bli bättre på att uppdatera bloggen. Lovar.

Det här inlägget postades i Sightseeing och har märkts med etiketterna . Bokmärk permalänken.

2 kommentarer till År hit och dit

 1. Dad skriver:

  Hej!
  Tror Queen Mary var delat störst när hon var ny.
  Nice meny. 🙂
  Håller tummarna.
  Kram

 2. Tove Rönningen skriver:

  Du kommer ju att bli värsta ”masterchef’en” 🙂
  P&K

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s