Rullar på

Här kommer uppdateringarnas uppdatering. Det har hänt väldigt mycket på kort tid, tack  och lov! Hade hunnit börja bli lite halvt nojig.

Luis har äntligen fått ett till jobb! Yaaay! Vilket betyder att han nu har tillräcklig årsinkomst för att han ska kunna vara min financial support. Han jobbar 3,5h extra 4 mornar i veckan i en inredningsbutik där han tvättar golven innan öppning. Ett jobb är ett jobb, glamoröst eller inte. Vi kan gå till immigrationsverket och fylla i allt det sista som krävs och skicka in min ansökan om två veckor, när han fått sin första lönespec. De kräver det för att se att han inte ljuger angående sin inkomst.. Mitt visum går ut 16 mars om jag inte minns fel, vilket betyder att vi hinner skicka in allting innan dess och jag slipper vara här illegalt. Puh.

I onsdags var vi hemma hos en kompis till Luis. Den här kompisen är faktiskt född i Sverige och bodde där till han fyllde 9år, av persiskt ursprung dock. Han kommer inte ihåg ett skit svenska, synd! När hans mamma kom hem började hon prata svenska med mig och även fast den var lite ringrostig så var den riktigt bra! Mamman har ett par väldigt framgångsrika hårsalonger i Santa Monica och efter ett par minuters chattande erbjöd hon mig ett helgjobb där i receptionen! Tjejen som är receptionist nu ska successivt börja att klippa mer och mer och hon behöver därför en ersättare. JAAA! Det är ju inte så lätt att jobba svart på ett nice ställe. Jag är inte den som är den.. Ikväll ska jag och Luis gå ut med dem två på middag, blir kalas. Förhoppningsvis kan jag börja med lite upplärning nästa vecka.

Just nu håller vi också på att leta bil för fullt! Vi har blivit aningen trötta på att vänta på bussar 24/7 och eftersom kommunaltrafiken inte är fullt utvecklad här så får man vänta och vänta.. Plus att det inte finns linjer överallt, så vissa ställen kan man inte ta sig till. Det blir ju ingen Ferrari, men nästan. En liten Hyundai från -00 ska vi dra och kolla på senare idag. Blir nog bra det där! Skaffar vi en automat (90% av bilarna här) så är det jag som får övningsköra en runda innan jag ger mig ut i trafiken, har bara kört det en gång och minns att det var väldigt ovant och lite ryckigt. Blir det däremot en manuell ”stick shift”, så är det jag som håller i kvällslektioner med Luis på någon parkering 😉 Skulle vara väldigt kul att åka på lite spontana roadtrips då och då. Inte för att man kommer så långt här.. 3h österut och man är knappt ute ur stan..

Som jag antar att ingen har missat; Whitney Hustons död. Självklart var hon tvungen att dö på hotellet (Beverly Hilton) som ligger precis vid Luis buss-stop till jobbet. Alltid kaos där pga alla fans som vill sörja och självklart tidigare, pressen. Igår hängde jag med honom till gymmet när han skulle jobba. Det var lugn och ro i hörnet där alla hennes memorial-prylar är. Tills en galen, svart dam (påminde mycket om Naomi Campbell) som parkerade sin bil mitt ute i gatan, i filen, gick ut och började gråta och ta massa bilder. Fler och fler bilar tog sig inte fram pga hennes blockerande bil och det blev ett j* liv, massa tutande och skrik. Hon sket fullständigt i det och fortsatte sörja. Efter, hm 10minuter, bestämde hon sig för att köra iväg. För övrigt är det bara massa asiater som står där och tar massa bilder. Surprise! 

Vår 30års-hemmamiddag för Rebecca, Luis syster, blev förövrigt lyckad! Speciellt den indiska huvudrätten. Se och avundas! 

Jag har förresten kommit underfund med att jag aldrig kommer att bli kanonduktig på att skriva blogginlägg varje dag och vara ett fantastiskt exemplar för uppdateringarnas uppdaterare. Jag hoppas det duger ändå. 

Det här inlägget postades i immigration, Sightseeing och har märkts med etiketterna , , , . Bokmärk permalänken.

5 kommentarer till Rullar på

 1. Sofia skriver:

  Det duger! Vi blir glada för all uppdatering vi får, iallafall jag! 😀

 2. Johan Hermansson skriver:

  Hellre ett fåtal kvalitativa, innehålls- och bildrika inlägg som berättar något än två inlägg om dagen där det står ”Jahapp…. ska väl…. gå ut typ” 😀

  Skönt att höra att det löst sig på jobbfronten för Luis (och dig!)

 3. Dad skriver:

  Din blogg är super! Precis som du.
  Automat lär du dig på en dag.
  Kram

 4. Tove Rönningen skriver:

  Alltid lika roligt att läsa din blogg 🙂 det blir ju aldrig långtråkigt over there, vad det verkar! och – du kommer att trivas med automat, perfekt att köra i city 😉

 5. roligt med inlägg honey! 🙂 pusss

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s